domingo, 25 de octubre de 2009

Sessió 5: Article "Hipertext"

Per llegir l'article es pot clicar:




Aquest article ens parla de l'hipertext i el qualifica com una eina seductora i alhora complexa.

Hi ha hagut nombrosos intents de definició sobre aquest concepte, però les que apareixen al text són:


L'hipertext és, alhora:


  • Un model teòric: una proposta d'organitzar la informació perquè es pugui llegir seguint relacions associatives i no només seqüencials.

  • Una abstracció: defineix una manera ideal en la qual tota la cultura escrita produïda per la humanitat podria estar a l'abast dels usuaris en un univers telemàtic, el ciberespai.

  • Una classe de programes informàtics: els que serveixen per a crear documents digitals susceptibles de ser llegits per la via de les relacions associatives.

  • Els documents digitals resultants.

A continuació fa una diferència entre la literatura hipertextual i la hiperliteratura.

La literatura hipertextual és un conjunt d'hipertextos que estan interconnectats. A partir d'un text accedeixes a un altre. S'entén com la literatura que és necessàriament digital en la seva producció, manipulació i emmagatzematge.

La hiperliteratura és la sorgida de la lectura dels seus lectors.

Opinió personal: és un realitat que cada vegada s'utilitza més l'hipertext. Crec que té un avantatge i un inconvenient. Com a avantatge és el poder trobar tota la informació connectada sobre un mateix tema i com a inconvenient, és el fet que s'està perdent la recerca d'informació a la literatura escrita dels llibres.

No hay comentarios:

Publicar un comentario