domingo, 25 de octubre de 2009

Sessió 5: Article "Intenet canvia la forma de llegir... i de pensar?"

Per llegir aquest article es pot clicar:

Aquest article extret de la pàgina web del diari "El País", ens exposa el fet que utilitzem Internet per tot: navegar, llegir notícies, mirar el correu, veure vídeos i fotos, escoltar música, buscar informació... Però es creu que aquesta "invasió" de l'Internet a les nostres vides, pot ser negativa ja que pot disminuir la nostra capacitat per pensar i llegir amb profunditat. Internet el que fa és donar-te molta informació i nosaltres la llegim de manera ràpida i a salts, tot buscant el que ens interessa i prou. Això fa que a l'hora de llegir un llibre no estiguem concentrats al 100% .
Es creu també que, el Google, igual que les calculadores (que han reduït la nostra capacitat per fer operacions mentalment), és un amplificador de la nostra memòria i això fa que confiem massa en ell i per tant, fa que disminueixi la nostra capacitat per recordar les coses.
Tot això són opinions negatives sobre Internet, però a l'article també hi apareixen les opinions a favor, les quals diuen que si es combina la nostra ment amb la tecnologia, serem unes persones més intel·ligents.
Personalment, crec que ha canviat la nostra forma de llegir i de buscar informació, perquè, per exemple, abans havies de consultar l'enciclopèdia i diferents llibres per trobar informació sobre un tema i en canvi, ara amb només un "clic" ja tenim tota aquesta infomació a l'abast, i amb un "copia i enganxa" pots tenir tot un treball sense haver-te llegit res i això ens perjudica.
Crec que Internet està molt bé, perquè té moltes possibilitats però que s'ha d'utilitzar amb mesura i coneixement.

No hay comentarios:

Publicar un comentario