sábado, 28 de noviembre de 2009
Diari de Seminari: 25-11-09
Diari de COED: 27-11-09
Descripció:
Diari de COED: 23-11-09
- El Macià Bagur i la Laura Sánchez (L'illa de Menorca).
- El Marc Pérez i l'Eduard Santos (El Baix Llobregat).
- L'Ailén Marino i la Laura Millán (Festes de maig a Badalona).
- L'Anna Llongueras i l'Anna Español (Sant Andreu de Palomar).
Les exposicions havien de durar sis minuts i mentre s'estaven fent, eren avaluades per la Lluïsa Cirera i el Xavier Àvila (ja que la nota anirà tant per COED, com per GiTIC). La resta de la classe també havíem d'avaluar a cada una de les parelles d'aquell dia. Per avaluar-les havíem de remarcar quins aspectes positius i quins aspectes a millorar s'observaven; tenint en compte l'objectiu de l'exposició, la introducció, la selecció i ordenació de les idees, el temps, el llenguatge coporal, la veu, l'actitud, la correcció lingüística... Finalment se'ls havia de puntuar segons el criteri de cadascú.
Reflexió:
El tema de totes les parelles, era el del territori on vívien o d'on eren, i cada lloc era diferent. Això demostra que a la classe hi ha gent de molts indrets. Fer aquestes exposicions del territori és curiós, perquè vulguis o no, t'ajuda a conèixer característiques de llocs que són pròxims a tu i que no coneixies. Per exemple, en el cas de l'Ailén i la Laura que van parlar de les festes de Badalona; he de dir que jo personalment no coneixia aquestes festes, però la seva exposició em va servir per aproximar-m'hi una mica.
En aquestes exposicions s'havien de mostrar els continguts apresos tant a GiTIC, com a COED. Pel que fa a GiTIC, es va utilitzar el recurs del Power Point, ja que en vam aprendre el seu funcionament en una de les classes, i es van adjuntar sons i vídeos. En aquest sentit crec que tots han utilitzat els correctes recursos tecnològics per a les seves exposicions.
Pel que fa referència a la veu, gesticulació, correcció lingüística, actitud, etc. crec que alguns potser destacaven més en uns punts que altres, però en general , tots van fer correctament el que es demanava.
L'únic que no vaig veure gaire clar, és el fet que en algunes exposicions es va aprofundir massa en alguna de les característiques d'aquell territori i crec que es va deixar de banda el territori en sí.
D'aquestes quatre exposicions que s'han fet de moment, en vaig extraient idees per millorar la meva exposició del dia 21 de desembre.
lunes, 23 de noviembre de 2009
Conferència "la Web 2.0 i l'educació" al Cibernàrium
- Mètode que utilitza: lectura i escriptura compartida.
- La mínima unitat de contingut que utilitza és el missatge o el "post".
- És dinàmica.
- Mètode de visualització: navegador, lector RSS.
- Formada per molts serveis Web.
- Els editors són totes les persones.
- Els protagonistes són els aficionats al món de la tecnologia. Ja no cal especialitzar-se.
Dues idees que considero importants i que van ser mencionades durant la conferència són: que els professors hem d'educar perquè els nens sàpiguen distingir què és el que està bé del que està malament dels continguts d'Internet i que Internet dóna veu a aquells que no en tenen.
Durant la xerrada, ens van ensenyar uns vídeos sobre el tema tractat i finalment, per acabar, va haver-hi un torn de preguntes i respostes.
Valoració personal:
El que més em va agradar d'aquesta conferència és el fet que ens van explicar les característiques de la Web 2.0 d'una forma molt clara i entenedora; cosa que s'agraeix perquè, ja que és una realitat i un tema important als nostres dies, crec que és important conèixer-la bé. Vaig trobar molt interessant que ens preguntessin quantes aplicacions coneixíem de les 94 que ens proposaven, ja que va servir per adonar-nos del nostre grau d'alfabetització digital i per conèixer noves aplicacions que ens poden servir tant en l'ús personal, com en el professional a l'hora de fer de mestres en un futur. De totes les aplicacions que hi havia vaig considerar que n'hi havia moltes les quals no les coneixia però que a partir d'aquell moment en podia començar a treure profit. L'únic que em va faltar és que ens ensenyessin més les instal·lacions per tal de veure en primera persona què és el Cibernàrium, quines activitats realitza... ja que jo no coneixia aquest espai però la presentació inicial del centre em va despertar l'interès per conèixer-lo.
L'adreça web del Cibernàrium és: http://www.cibernarium.cat/
martes, 17 de noviembre de 2009
Diari de Seminari: 13-11-09
lunes, 16 de noviembre de 2009
Diari de COED: 13-11-09
miércoles, 11 de noviembre de 2009
Diari de Seminari: 11-11-09
martes, 10 de noviembre de 2009
Aii... la Moda!!!
Vídeo realitzat per l'Eva Gómez, l'Elena Carmona, L'Elena Ruiz, L'Alba Estragué i la Marta Juny.
domingo, 8 de noviembre de 2009
Diari de COED: 06-11-09
Reflexió:
jueves, 5 de noviembre de 2009
Diari de COED: 02-11-09
Diari de COED: 30-10-09
- Es defineix el llenguatge com un instrument de comunicació però també, és el factor bàsic que ens constitueix com a éssers humans.
- Se'l considera una eina per organitzar l'entorn. És a dir, amb ell posem nom a totes les coses que ens envolten.
- El llenguatge fa que siguem capaços de pensar, ja que els nostres pensament no deixen d'estar formats per paraules.
- És el suport bàsic de la memòria i ens diu que tota expressió humana pot trobar la seva traducció al llenguatge.
- Respecte a les llengües, ens diu que hi ha moltíssimes llengües al món (unes tres mil aproximadament). Destaca que en un mateix estat es parla més d'una llengua i que un estat unilingüe és molt estrany o fins i tot inexistent.
- Es defensa que les llengües s'agrupen en famílies segons un conjunt de semblances entre elles. Hjelmslev considera que les famílies lingüístiques són les següents: la indoeuropea, camitosemítica (hebreu, àrab...) la bantu (cafre, zulú...), la uràlica (hungarès, lapó, finès...), la altaica (turc, manxú...) i la xinesa-austrina (xinès, vietnamita...).
- El problema és que els parlants d'una llengua, a vegades tenim una xenofòbia lingüística cap a les altres llengües.
- Finalment aclara que alguns dels prejudicis lingüístics que tenim no són autèntics. Com per exemple que no hi ha llengües musicals i/o aspres, que no existeixen les llengües públiques i/o les privades i que no s'ha de qualificar a una llengua com a primitiva pel sol fet que els seus parlants tinguin una cultura agrícola o siguin nòmades.
- Quan hi ha una versió cinematogràfica d'un llibre, aquesta elimina la imaginació; cosa que amb el llibre passa tot el contrari.
- La literatura no és només un joc intel·lectual, sinó també, una lliçó de les ensenyances vitals que en podem extreure. És a dir, la literatura ajuda a descobrir el món.
- La televisió pot ser la principal culpable per la qual moltes persones tenen aversió a la lectura.
Finalment, fa una explicació del que és un lector juvenil i un adult. El lector juvenil és aquell que només llegeix per informar-se o per passar una bona estona. Normalment llegeix textos que no li suposen un gran esforç. En canvi, el lector adult és aquell que va més enllà i llegeix textos que el fan pensar. La majoria de persones, segons diu el text, es queden com a lectors juvenils i no avancen.
Reflexió:
Els dos textos, tant el del Jesús Tusón com el de l'Emili Teixidor, els he trobat interessants. Però de cara a ser mestra, crec que ha estat més útil llegir "La lectura i la vida" perquè se'ns expliquen trucs per motivar els nens a l'hora de llegir i fer que mostrin interès pels llibres. També se'ns argumenta la importància de la lectura i és per això que considero més pràctic haver llegit aquest segon text.
Per mi, el més interessant de l'altre text ha estat l'apartat on se'ns expliquen le diferents llengües que hi ha al món; perquè és cultura i també és important saber-ho.
domingo, 1 de noviembre de 2009
Qui és ella?
Físicament és prima i d’alçada medeix 1,68 m. Té els cabells castanys i una mica ondulats, els quals a vegades porta recollits o deixats anar. És molt pigada i això li dóna un toc característic. Els seus ulls són de color marró.
Respecte als seus gustos es pot dir que li agrada el color blau i com a menjar, la pizza i la pasta.
El bàsquet és la seva passió i porta jugant en un equip de l’Hospitalet des de fa molt temps. Sortir de festa amb els amics també és una de les seves aficions; pràcticament cada cap de setmana hi surt. Escoltar música, anar de compres i anar a la platja (especialment la de Cunit) també són alguns dels seus “hobbies”.
Manies estranyes no en té, però no suporta les serps. Diu que no les pot ni veure per la televisió!
Pel que fa als seus trets psicològics, l’Elena és una persona molt simpàtica i alegre, però alhora una mica tímida. Acostuma a posar-se vermella en situacions compromeses. El seu punt fort és que és sincera, per tant, el que més valora en una persona és la seva sinceritat. I el seu punt feble és que desconfia de les persones, potser perquè busca si aquestes són sinceres o no.
Finalment puc dir, gràcies a l’experiència d’aquest mes i mig d’universitat, que és una noia treballadora i estudiosa i això és un aspecte que s’agraeix molt a l’hora de treballar en grup.