sábado, 28 de noviembre de 2009

Diari de Seminari: 25-11-09

El dia 25 de novembre vam tornar a fer Seminari després d'una setmana extraordinària de pràctiques.
Aquell dia van tocar dues lectures, que les van fer l'Àngel Carrillo (fragment del llibre "Los pilares de la tierra") i la Laura Millán (fragment d'una dona advocada que anava molt estressada). Un cop els hi vam haver dit com ho havien fet, va començar l'actualitat educativa, que aquesta setmana s'avançava a dimecres perquè el divendres vam anar a l'auditori per celebrar Santa Cecília.
L'Eva Gómez i jo vam ser les encarregades de portar les notícies que havien sortit durant la setmana i que tractessin sobre educació. En vam trobar moltes, cosa que demostra que l'educació és un tema important i potser problemàtic en la nostra societat. La notícia que vam destacar va ser la titulada "La segregación escolar será un problema de futuro para Catalunya". Aquesta tractava sobre l'avís que havia fet el Síndic de Greuges (Rafel Ribó) anunciant que cada vegada hi havia més "guetos" d'immigrants i que això s'havia d'aturar perquè es podria convertir en un problema molt greu en un futur. Després de llegir la notícia, vam crear un "debat" per tal que tothom pogués dir la seva; doncs bé, les conclusions a les quals vam arribar van ser: que la immigració és un tema delicat, que és una relitat que hi ha més immigrants a les escoles públiques que no privades i que hi ha molta diferència entre barris... L'existència de "guetos" és un tema relacionat amb el racisme o xenofòbia i això no es pot permetre.
A continuació l'Annabel ens va repartir un full perquè valoréssim les activitats portades a terme durant "la setmana extraordinària" tot puntuant-les i dient què ens havia agradat o desagradat.
Finalment, vam comentar la conferència de l'Eulàlia Bosch titulada "Fer de mestre" que es va fer a Blanquerna el dilluns dia 16 de novembre. Cadascú va portar els apunts i l'Annabel ens va estar preguntant com preniem els apunts, què ens va agradar més de la conferència i es van dir les opinions de cadascú respecte el tema. La veritat és que tot el grup de seminari vam coincidir en dir que malament del tot no havia estat, però que hi havia coses que ens van sobtar una mica o que no vam acabar d'entendre i que no imaginàvem la conferència de la manera com va ser.

No hay comentarios:

Publicar un comentario