sábado, 28 de noviembre de 2009

Diari de COED: 27-11-09


Descripció:

Els divendres a la classe de COED toca recitacions i debats. Aquest divendres van recitar des de la Clara Boix fins l'Anna Español. El tema, va ser molt variat una setmana més, ja que hi van haver poemes (de Miquel Martí Pol, de Salvat Papasseit, de Josep Maria de Segarra...), com també llegendes (la de Sant Jordi) i rondalles (de Lleida, de la Seu d'Urgell...).
El procediment va ser el mateix que els altres dies: dos minuts per cada recitació i alhora, anar avaluant els companys que sortien davant la classe segons la gesticulació, la veu, etc.
Un cop van ser les onze del matí, van començar els debats. Aquest dia se n'havien de fer dos.
El primer, va tractar sobre l'educació tradicional (defensada per l'Anna Illa, la Sandra Ferré, la Mireia Toro, la Blanca Vivet i la Sonia Pérez) en contra de l'educació actual (defensada per l'Helena San José, la Joana Freixenet, la Cristina Sansalvadó, la Laura Cazorla i la Carlota Montaner).
Les que estaven a favor de l'escola tradicional, defensaven que volien tornar a l'educació antiga perquè ara se li donava massa protagonisme al nen; i les que defensaven l'educació actual, volien una escola moderna on el nen participés i fos el protagonista del seu coneixement.
El segon debat va tractar sobre l'autoritat a l'aula. El grup que estava a favor eren: la Mònica Gutiérrez, la Mónica de Haro, l'Albert Guix, la Sara Olmo i el Cristian Cubillo. I el que estava en contra eren: la Laura Millán, la Paula Antonell, la Ailén Marino, la Maria Pérez i la Sara Garcia.
A mi em va tocar fer l'avaluació d'aquest segon debat i ho havia de fer tenint en compte els següents factors: si s'havien estructurat bé els arguments, si s'havien ajustat al tema, si havien exposat contraarguments, si repetien idees o arguments, si feien servir cites o exemples, si s'expressaven de forma clara i correcta, si respectaven els torns de paraula...
Reflexió:
Pel que fa a les recitacions he de dir que em van agradar molt, tant pels temes que es van escollir com per la manera de fer-ho dels companys. Crec que com ja porten unes setmanes fent recitacions, la gent ha agafat més confiança i sap controlar millor els nervis ( o almenys això és el que he observat) i la cosa va més fluïda.
Respecte als debats crec que els temes són molt interessants i aptes per debatre. Del primer grup, vull destacar que cap d'elles va llegir el full que portaven i que ho van fer de forma natural. També crec que van saber relacionar correctament els arguments a favor i en contra.
Del segon debat cal dir que van expressar de forma clara les idees que volien transmetre i que els dos equips van fer una bona exposició inicial ja que es van ajustar bé al tema. L'únic inconvenient que hi vaig trobar va ser que no es deixava gaire clar quines eren les diferents parts del debat (exposició inicial, refutacions i conlusions) i el problema del temps, que es van allargar una mica i no van poder acabar el debat de la forma que haurien volgut.

No hay comentarios:

Publicar un comentario