viernes, 25 de diciembre de 2009

Diari de COED: 21-12-09

Descripció:
El dia 21 de desembre va ser l'últim dia en què hi va haver les exposicions del territori, ja que quedava poc perquè s'acabés el primer quadrimestre.
Aquell dia les que van tocar van ser:
  • Els plats tradicionals catalans de l'Eva Gómez i la Mònica Gutiérrez.
  • El modernisme: Domènech i Montaner del Cristian Cubillo i l'Albert Guix.
  • Sant Sebastià 2009 de l'Irene Recio i el David Cortès.
  • Els dialectes del català segons el territori de la Mònia De Haro i la Marta Juny.

També aquell dia vam entregar les avaluacions que havíem fet de totes les parelles que havien exposat, tenint en compte els aspectes postius i els negatius per finalment posar una nota final.

Aprofundiment:

Com que aquell dia em va tocar fer l'exposició, explicaré la feina que vaig realitzat juntament amb la Mònica fora de classe per preparar-la:

Primer de tot vam escollir el tema i la veritat és que ens va ser fàcil d'escollir-lo ja que vam considerar que els dialectes del català eren un bon tema perquè anaven molt lligats al territori i així fèiem alguna cosa més diferent que la majoria de les exposicions dels altres companys que només es centraven en un territori concret.

Vam començar a buscar informació al llibre de català de segon de batxillerat (que era un dels temes que s'hi tractaven) i també a internet i vam elaborar el powerpoint amb algunes de les característiques més importants de cada dialecte. El resultat final es pot veure a continuació:

També volíem posar alguns àudios dels diferents dialectes per tal de veure les diferències d'entonació que hi havia entre uns i altres. Però vam tenir problemes tècnics perquè quan vam arribar a Blanquerna aquell dia, a punt de fer l'exposició, no es sentien i els vam haver de posar a part perquè dins del powerpoint no s'escoltaven.
Les mostres d'àudios dels dialectes es poden escoltar entrant a les següents adreces:
Cal dir que vam utilitzar un recurs après a l'assignatura de GiTIC que és l'Audacity per seleccionar els fragments que més ens agradaven.
Un cop teníem preparat el powerpoint, vam veure que teníem molta cosa posada i que ens ocupava molt, aleshores vam estar traient molta informació i finalment, ens vam repartir el que havíem de dir i ens ho vam aprendre i practicar per poder-ho exposar davant la classe.
Reflexió:
De les exposicions d'aquell dia em va agradar molt la dels plats tradicionals catalans, ja que trobo que va ser molt original i van saber utilitzar correctament els recursos com la gesticulació, la correcció lingüística, l'expressió oral etc... Els altres grups també ho van fer bé però em va donar la sensació que improvisaven més i que potser no estava tan ben preparat com la dels plats tradicionals.
Pel que fa a la reflexió de la meva exposició del territori dir que no em va agradar com va quedar. Crec que no vam poder demostrar que allà darrere hi havia molta feina feta i moltes hores de dedicació, però que al final no es van apreciar del tot. El problema va estar que no ens va donar temps d'acabar com haguéssim volgut; però el cas és que ho havíem preparat moltes vegades i després de treure i treure informació ens durava 5 minuts i 42 segons i després ja podíem posar durant un minut els àudios dels dialectes per així ocupar els set minuts màxims que se'ns permetien. Però no sé perquè, ens vam allargar, potser perquè ens vam confiar que teníem temps suficient o potser pels nervis que ens va fer anar més lentes... però la qüestió és que això va desmillorar la nostra exposició i realment nosaltres ens l'havíem preparat bé.
Finalment dir que aquest exercici del territori ha estat una bona idea ja que s'ha pogut conèixer llocs nous i perquè ha servit per perdre una mica la por a parlar en públic i també per relacionar les coses apreses a les assignatures de COED i GiTIC; però crec que s'hauria hagut de deixar més temps per cada exposició, ja que amb sis minuts l'únic que es pot fer és com una petita introducció del tema que es tracta i es deixen moltes coses pel camí que poden ser interessants o que serveixen per aclarir allò que s'explica.

No hay comentarios:

Publicar un comentario