viernes, 25 de diciembre de 2009

Diari de Seminari: 16-12-09

El dia 16 de desembre va ser l'ultim dia que vam fer lectures i li va tocar al Sergio, que ens va llegir un monòleg del Club de la Comedia, molt graciós.
A continuació, vam entregar el treball del llibre "Elogi de la feblesa" de l'Alexandre Jollien i vam estar comentant el que més ens havia agradat o impressionat del llibre. La veritat, és que a mi em va agradar moltíssim perquè et fa reflexionar. El que més em va impressionar és la manera com parla l'Alexandre de la seva discapacitat i el seu exemple d'autosuperació, que ho trobo realment admirable. Aquest llibre també ha servit per ser conscients que a l'escola on serem mestres, ens podem trobar amb nens en la mateixa situació que l'Alexandre i que hem de saber tractar aquestes persones amb molt d'amor i sobretot, que mai s'ha de sentir pietat o pena perquè potser, és com més els ofenem.
Crec que a tothom li va impactar aquest llibre i vam coincidir en què havia estat molt bona idea llegir-lo i veure també, la conferència que va fer l'autor a Blanquerna. Sens dubte, el fet de llegir aquest llibre, ha estat l'activitat que més m'ha agradat del Seminari per tot el que transmet.
Per aquell dia havíem de portar també els informes de les visites a les institucions educatives i el que vam fer va ser anar parlant un per un, per tal que els altres coneixessin el que s'havia visitat i què es podia aprendre d'aquests llocs. L'únic problema que hi va haver és que no va donar temps que parléssim tots i ho vam deixar pel següent dia. Els que sí van parlar van ser:

En general, a tots el va agradar la idea de fer aquesta visita durant la setmana extraordinària i també les institucions on van anar. Personalment, crec que va estar bé que al Seminari haguéssim pogut explicar el que vam veure per tal de fer que els altres coneixessin altres llocs que, com a professor, cal saber per les bones ofertes educatives que s'hi proporcionen.

Tal com he dit, com que no vam poder escoltar totes les explicacions, adjunto a continuació els links de les entrades al bloc dels companys on expliquen la seva visita perquè es puguin llegir:

Helena Vall: Museu del cinema de Girona (http://helenavallgener.blogspot.com/2009/11/el-museu-del-cinema_24.html)

Sergio: Museu Thermalia (http://sergioramirezvaliente.blogspot.com/2009/12/museu-thermalia.html)

Marta Juny: El zoo de Barcelona: (http://martajt.blogspot.com/2009/12/visita-al-zoo-de-barcelona-20-11-09.html)

Finalment, vam fer l'avaluació que se'ns demana des de Blanquerna sobre el Seminari. La veritat és que a mi m'ha agradat molt formar part d'aquest seminari número cinc, tant per la professora com pels companys. Hem treballat molt i tot el que hem fet ha estat interessant i profitós. Se'ns ha donat molt la oportunitat d'expressar-nos i això crec que és completament positiu, sobretot per deixar de banda la por a parlar en públic i per aprendre de les opions i vivències dels altres.

No hay comentarios:

Publicar un comentario