1. El Zoo:
El parc Zoològic de Barcelona va obrir per primera vegada les seves portes el dia 24 de setembre de l'any 1892.
La col·lecció d'animals que s'hi exhibien procedien de la col·lecció privada que en Lluís Martí i Codolar tenia en la seva finca d'Horta, anomenada la Granja Vella i que va oferir a l'Ajuntament de Barcelona, i s’instal·laren en el recinte de propietat pública que havia quedat lliure després de l'Exposició Universal de 1888 en el Parc de la Ciutadella.
La concepció d'un Parc Zoològic ha anat evolucionant amb els temps, però l’importància d’unes bones condicions de vida dels animals sempre ha estat el primer dels objectius.
Actualment el zoològic de Barcelona és un magnífic jardí de més de 100 anys que ocupa unes 13 hectàrees i que conté una col·lecció d'animals formada per més de 400 espècies diferents de reu del món, amb uns 7.500 exemplars.
La institució col·labora en diferents programes internacionals i europeus de reproducció i manteniment d'espècies en perill d'extinció, entre els que destaquen els:
EEP (Programes Europeus de cria en captivitat) i els ESB (Programes Europeus de registre de poblacions captives).
2. La importància del l’educació:
L'educació es considera un dels objectius principals del Zoo i el que dóna sentit a la seva existència. Per assolir aquest objectiu hi ha un Departament d'Educació què té com a missió primordial servir perquè les persones que anualment visiten el Zoo, entenguin, apreciïn, respectin i estimin els animals.
3. Ofertes educatives:
Activitats per escolars:
Es fan visites comentades i tallers, que abasten des del Pre-escolar fins al Batxillerat i que es preparen d'acord amb els currículums escolars. N'existeixen més de 20 temes, però també es poden oferir altres temes a petició dels ensenyants.
També es fan activitats extra-escolars, dirigides al públic infantil en caps de setmana i períodes de vacances, com són els Dissabtes d’aventura, les Festes d'Aniversari, els Casals de Zoologia, pintar les cares dels nens del seu animal preferit i fer l’activitat “parlem d’animals” on s’expliquen les característiques de cada animal que hi ha al zoo. Als dissabtes d’aventura els nens reben un quadern de treball i fan alguna activitat amb els animals que canvia segons el tema del dia. Als Casals de Zoologia els nens passen els seus dies de vacances en un entorn agradable, gaudint i aprenent a conèixer, estimar i respectar els animals que tant els fascinen i fins i tot treballen l’anglès perquè hi ha una activitat pensada pels nens d’entre 9 i 10 anys, anomenada “the Zoo in English” perquè practiquin l’idioma.
Activitats per adults:
Cursos de divulgació zoològica: que es realitzen durant el curs lectiu i també a l'estiu, i que són impartits per tècnics del Zoo i professors de la Universitat.
També s'organitzen Sortides i Excursions al camp, acompanyades amb guies especialitzats, realitzades en indrets d'especial interès zoològic.
4. La web del zoo:
A la web del Zoo s’hi troba molta informació però he volgut destacar una apartat que es diu: “fitxes d’animals” on s’hi pot trobar informació sobre molts dels animals que hi ha, classificats per mamímers, amfibis, aus i rèptils. Això també és un recurs educatiu que ofereix la web.
5. Valoració:
5. Valoració:
Crec que el Zoo té una gran oferta educativa i crec que això és important perquè els nens puguin aprendre i disfrutar alhora. Com que als nens els encanta el zoo, cal que els professors siguin conscients de totes les activitats que s’hi realitzen i visitin aquesta institución per fer que els nens aprenguin d’una manera diferent i més dinàmica.
No hay comentarios:
Publicar un comentario